Mikulášská jízda z Č. Budějovic do Netolic a zpět

05.12.2011 19:02

V sobotu 3.12.2011 vyjela ve 14:08 hod. z Č. Budějovic do Netolic "mikulášská Regionova". Kromě svatého Mikuláše jel ve vlaku i anděl s dvěma čerty (jeden byl spíš ještě čertík). Zájem cestujících byl obrovský a tak ve Zlivi bohužel několik lidí zůstalo na peróně. 
Během jízdy svatý Mikuláš prošel vlak za asistence anděla a dozoru dvojice čertů a obdaroval hodné děti, kterých byla drtivá většina. V Netolicích, než se vlak vydal na zpáteční cestu, si mohly děti zasoutěžit o ceny věnované sponzorem nebo vyzkoušet razítka mobilní pohádkové pošty Stifterova pošumavského železničního spolku. Nechybělo ani občerstvení a to nejen s ochotnou, ale i "stylovou" obsluhou..

Chtěla bych tímto poděkovat všem, kteří se mnoha způsoby podíleli na organizaci mikulášské jízdy a bez nichž by se akce vůbec nemohla uskutečnit. Velký dík patří sponzorům a v neposlední řadě i cestujícím - za pochopení - letošní mikulášská jízda byla naše první a jistě ji provázely nedostatky. Příští rok "vyjedeme" obohaceni letošními zkušenostmi a výsledný efekt bude jistě lepší :-) 
S pozdravem J. St.